Prylar
https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nikon-patenterar-tv-fullformatsobjektiv-f-r-spegell-st
Prylnyhet

Nikon patenterar två fullformatsobjektiv för spegellöst

Rykten och patent florerar ofta på nätet och skapar snack om att det ena eller det andra är på gång i branschen. Nu är det Nikon som har patenterat två objektiv för spegellösa kameror med fullformatssensor, tillsammans med ett uttalande från tidigare i sommar har ryktena börjat röra på sig igen.
545712

En japansk fotosida snappade upp att Nikon har ansökt om två patent för fullformatsobjektiv anpassade för spegellösa kameror. De två objektiven är ett 52mm f/0,9 och ett 36mm f/1,2. De har ansökt om liknande patent tidigare, dels ett 2014 och ett tidigare i år. 

Att man ansöker om patent är dock ingen garanti för att det är produkter som faktiskt kommer att hamna på marknaden, men ett uttalande som en talesperson från Nikon gjorde till sidan Dpreview i somras gör det hela lite mer intressant. Uttalandet innefattade att trots att de inte kunde avslöja några detaljer så berättar de att de arbetar med att utveckla nya spegellösa kameror som ska spela på Nikons styrkor. De har tidigare sagt att de kommer att satsa mer på entusiast- och proffssegmentet. 

Vad det här innebär är så klart väldigt svårt att sia om. Vi rapporterade redan 2011 om att Nikon påstods ha spegellösa proffskameror på gång. Nu återstår som vanligt bara att vänta och se. 

 

 

167315513313063_1717986721579260
 

Taggar